gras
Content top

U bevindt zich hier: Home / Toepassingen / Putting green

Putting green

De putting green ligt vaak in de buurt van het clubhuis. Op de putting green kunnen spelers het putten oefenen. Het is belangrijk dat de snelheid van de putting green hetzelfde is als op de greens in de baan.

Een speler met een lage handicap zal ongeveer 36 keer putten als hij 18 holes speelt. Dat betekent dat bijna de helft van zijn score bestaat uit putten. Amateurs besteden meestal erg weinig tijd aan het oefenen van putten, maar professionals staan soms uren op de putting green.

Een putting green bestaat uit één green die meestal 18 holes heeft. Zo kunnen verschillende mensen tegelijk oefenen. Ook kan er een put-wedstrijd gehouden worden.

Chipping green

De chipping green ligt meestal iets verder weg, soms ook bij de drivingrange. Het is de bedoeling dat een speler niet óp, maar náár een chipping green speelt.

Vanuit het omliggende gras kunnen approaches worden geoefend. Vaak liggen er één of twee oefenbunkers bij. Hier kunnen bunkerslagen worden geoefend.
Op een chipping green staan meestal één of twee vlaggen als mikpunt. Er kunnen verschillende mensen tegelijk oefenen, omdat ze allen buiten de green staan.

Zandbak in golf green in de tuin | EasylawnPutting green in de tuin Eemnes | EasylawnGolf green in achtertuin | Easylawn
Putting green kunstgras in tuin | EasylawnGolf kunstgras en siergras | Easylawn
Content bottom