gras
Content top

U bevindt zich hier: Home / Toepassingen / Tee gras & Tee matten

Tee gras & Tee matten van kunstgras

De tee is bij elke hole de eerste kennismaking met de spelers. Easylawn heeft de beste kwaliteit tees, zodat de golfspelers stevig staan,  een tee kunnen plaatsen in het kunstgras en een goede slag kunnen geven tegen de bal.

Door gebruik te maken van kunstgras op de tee, kunnen golfspelers 365 dagen per jaar golfen op uw golfbaan. Dit kan tot omzetverhoging leiden, waardoor u uw investering er vrij snel uit kunt hebben.

Tee kunstgras afslagmatten

De door Easylawn ontwikkelde afslagmatten, kunnen gebruikt worden op driving range - tee lines en tee boxen, hebben een uniek concept zonder infill van zand of rubber. Door zijn getextureerde nylon vezels kunnen in de mat houten of plastiek tee's worden geplaatst. Indien met ijzers wordt gespeeld heeft men geen harde schokken.

Tee box

De tee wordt ook wel tee-box genoemd. De tee is de plaats waarop aan het begin van de hole, de afslagplaats is gelegen. De exacte afslagplaats op de tee ,waar men moet beginnen, wordt aangegeven door teemerk of tee marks.

De afslagplaats met de tee wordt ook wel ‘driving area’ genoemd. Ter bescherming van de tee, wordt gedurende de winterperiode op sommige banen gebruik gemaakt van kunststof of kunstgras afslagmatten, de wintertee genoemd.

Installatie van een tee box

Van hout maken wij een frame. Deze vullen wij met gebroken puin o – 8 mm en dit trillen we aan met een trilplaat. We rollen het teegras uit, snijden dit op maat en bevestigen het aan de ondergrond. De buitenranden worden aan het frame bevestigd.

Vervolgens wordt de plaats van de tee gemarkeerd en is de tee klaar om ingebruik te nemen.

Onderhoud van tee kunstgras

Een tee heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Wij adviseren u jaarlijks de tee op te borstelen, evenuteel in te vegen met infillzand en met biologisch afbreekbaar mos en algen verwijderaar in te spuiten.
Content bottom